Telefoonmannetje-versttrikt-in-draad-uitsnede

Koude acquisitie: koudwatervrees – © Harriët Damave – House of Harriet


Zoekt u hulp bij het opzetten van een blog? Ik wil graag helpen. Als journalist weet ik wat ‘nieuws’ is en zou ik dus in de beginfase een geschikte sparring partner kunnen zijn. Als zeer ervaren tekstschrijver weet ik bovendien hoe u uw doelgroep het beste kunt aanspreken, zodat de blogs ook gelezen worden.

Als zeer ervaren eindredacteur kan ik de inhoudelijke blogs van uzelf of uw medewerkers omvormen tot een prettig lezend blog waarmee u wellicht nieuwe klanten naar uw website kunt trekken en bestaande relaties kunt versterken.

Meer klanten trekken
Een blog koppelen aan een website is voor bedrijven en organisaties namelijk een heel goed idee. Blogs worden goed gelezen. U trekt daarmee meer mensen naar uw website en kunt daarmee uw aanbod en expertise meer voor het voetlicht brengen. Bovendien krijgt uw bedrijf of organisatie een ‘menselijk gezicht’. Als toegift laat u daarmee zien dat u de aansluiting met de moderne tijd niet bent verloren.

Mijn ervaring
Behalve dat ik journalistiek ben geschoold, heb ik veel ervaring opgedaan met de interne en externe publicaties van de overheid en het bedrijfsleven. Bovendien houd ik enorm van bloggen. Het is een inhoudelijke, persoonlijke schrijfvorm (inhoud met een menselijk gezicht!) met veel vrijheid, die uitermate geschikt is voor de pr van een bedrijf of organisatie.

Zelf heb ik jarenlang  twee blogs bij (zie onder) bijgehouden, die overigens niet model staan voor een blog voor een bedrijf of organisatie.

Blogs Monique Koudijs
Op 12 januari 2010 startte ik Moonblog met voornamelijk columns over menselijk gedrag; op 19 december 2011 volgde Zzp-log met columns, artikelen, recensies, onderzoek en verslaggeving van bijeenkomsten over en voor zzp’ers. Met beide blogs ben ik per 23 februari 2020 gestopt.

1. Zzp-log.nl

ZZP-log biedt journalistieke artikelen (en binnenkort ook foto’s, filmpjes en andere creatieve uitingen) over en voor zzp’ers op basis van research, interviews, netwerkevenementen, workshops, onderzoek, nieuws en persoonlijk contact met zzp’ers. Inclusief tips, columns, opinie en recensies van relevante boeken.

Enkele blogs op Zzp-log:
16-04-2013: Bloggen als pro: hoe die je dat? (recensie)
23-12-2011: Doordendertypes negeren stopbord (column)

Op Zzp-log verschenen niet alleen columns, maar ook informatie, recensies, verslaggeving en tips.

2. Moonblog.nl

Moonblog onderzoekt de wereld en geeft commentaar (columns) of stelt vragen.

Regelmatig terugkerende thema’s:

Menselijk gedrag
Openbare ruimte
Gezondheidszorg
Sociale Media

*Alle columns waren gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Enkele columns op Moonblog:
24-03-2010: Aangevallen door Schotse Hooglander
14-04-2010: Assepoester op het Twittergala