Ben jij ook zo’n doordender-type? Die maar niet van ophouden weet, geen grenzen kent en pas stilstaat als het lichaam echt niet verder meer kan? Dit laatste wil zeggen dat de musculus levator palpebrae, de m. rectus superior, laterus en obliquus inferior en al die andere oogspieren zich niet meer laten dwingen in één richting of sowieso rondtollen in de oogkas als een kermisattractie, ofwel dat je sterretjes ziet maar niet de goeie.

Militaire Willemsorde
Het kan ook zijn dat je lichaam zich voortsleept achter je eigen ambitie. Er zit een topmilitair in je systeem, die oorlog voert op het zzp-toneel alsof er een multinational geleid moet worden en die hoognodig toe is aan een lintje, toch zeker wel een Militaire Willemsorde waarbij de koningin met een zwaard (of was dat in mijn fantasie) deftig op je sleutelbeen tikt en daarna het statussymbool door je zuiver scheerwollen trui met v-hals prikt. Daarna hoor je een beschaafd tumult van klappen en ‘hoezee’, maar inwendig sta je te gloeien van opwinding. De werkelijkheid: je ziet er uit als een wasvrouw of kolenschepper uit de 18e eeuw die geen CAO heeft en nooit eens een ATV-dag.

Nano-deeltjes
Het kan ook zijn dat je al die stuiptrekkende musculi boven de gordel niet meer opmerkt, dat de nano-deeltjes in je hersenen al zijn afgericht op een 24-urige werkdag en dat je slapen ziet als een fenomeen uit de vorige eeuw. Ik vrees dat ik je dan moet doorverwijzen naar de columns voor workaholics, burn-outters en de overspannen medemens. Deze column is dan ook niet voor jou bedoeld.

Stopbord: verplicht kerstdiner
Want ergens op de rit staat toch wel eens een stopbord. Soms heet dat stopbord ‘verplicht kerstdiner’ of ‘kind is jarig’. Dan móet je gewoon even de zzp-stekker eruit trekken, glimlachen boven de pannendeksels, bij een stevige whisky of het verorberen van een taartje. Dan moet je verplicht niet denken aan netwerken, acquisitie, offreren, facturen schrijven, marketingbeleid opstellen, administratie verzorgen, klantcontacten levendig houden, social media bijhouden op misschien wel acht sociale netwerken die allemaal een profiel hebben, een workstream, een lijst met contacten, en hijg puf niet meer denken aan volgers scoren.

Houd op met werken!
ZZP-LOG heeft daarom een stopbord voor alle ZZP-ers (en freelancers) van Nederland in het leven geroepen met de tekst: Stop! Houd ff op met werken! Relax, chill out, geniet, zwijmel, zweef en droom….over een succesvol 2012 bijvoorbeeld!
Fijne dagen!

(Naschrift):
Onderdeel succesformule
Uitrusten = opladen = goed voor je bedrijf!

P.S. ZZP-LOG blijft 24 uur per dag open staan voor ideeën en kwesties die om aandacht vragen, maar de mens achter dit weblog, ook zo’n doordender-type, neemt even vakantie.

 

De opdracht:
Deze column schreef ik voor mijn eigen blog ZZP-log (een website voor en over zzp’ers) op 23 december 2011. Met dit blog ben ik op 23 februari 2020 gestopt. 

Foto: door Alexander Kovalev via Pexels

Eén reactie op “BLOG | Doordendertypes negeren stopbord

  1. […] Enkele blogs op Zzp-log: 16-04-2013: Bloggen als pro: hoe doe je dat? 23-12-2011: Doordendertypes negeren stopbord […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *