Introductie Monique Koudijs 

Wie ben ik? 
1. Een schrijvende duizendpoot. Vragen stellen is inmiddels mijn ‘beroepsdeformatie’, het gaat vanzelf. En schrijven deed ik al vol vuur als 8-jarig kind.
Lees meer: Waarom ik zo graag journalist wilde worden

2. Een generalist. De laatste jaren schreef ik vooral nieuwsbrieven en artikelen over de energietransitie, duurzaam ondernemen, technische innovaties, de inrichting van de openbare ruimte (Omgevingswet, klimaatadaptatie, mobiliteit) en (de noodzaak tot) innovatief openbaar bestuur, onder meer in opdracht van diverse ministeries (EZ, BUI, BZK en IenW), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Topsector Energie. Ik ben daardoor (zeer) ervaren in het schrijven over complexe onderwerpen in een toegankelijke en heldere stijl. Daarnaast blogte ik over en voor zzp’ers, de openbare ruimte en menselijk gedrag.

In de jaren daarvoor schreef ik voor de onafhankelijke media, zoals de Volkskrant, (voormalig) Intermediair, de Humanist, de Vogelvrije Fietser, Toeractief, Plus Woman, De Zaak en andere  bladen; recent voor De Ondernemer en MAGMA, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging van MDL-artsen (vanaf 2021). Momenteel heb ik de freelance journalistiek (deels) weer opgepakt. Ik volgde daartoe een aantal ondersteunende cursussen, o.m. Onderzoeksjournalistiek, Datajournalistiek, Pitchen, Slim zoeken op Internet en Brainstormtechnieken.  Daarnaast schrijf ik nieuwsberichten en artikelen in opdracht, onder meer voor Schiphol, en doe eindredactie voor overheid en bedrijven.

Mijn kracht? 
1. Een doortimmerde vaktechniek.
Resultaat: artikelen die staan als een huis (of beter: een burcht) en prettig toegankelijk geschreven zijn, liefst met een originele insteek.

2. De juiste vragen stellen.
Resultaat: doordringen tot de kern. Mensen interviewen zie ik nog steeds als een van de meest belangrijke ‘secundaire arbeidsvoorwaarden’ van mijn beroep.

Mijn aanbod?
Vooral nieuwsberichten, interviews, artikelen (voor interne, externe en publieke media), blogs en eindredactie behoren tot mijn expertise.

Meer talenten/ervaring?
Mee- en nadenker. Betrokken. Ideeënrijk. Creatief. Leergierig. Humor. Enthousiast brainstormer. Ervaring met conceptontwikkeling en samenwerken.

 

Meer informatie

Monique Koudijs LinkedIn

Geverifieerd door MonsterInsights