Introductie Monique Koudijs 

Wie ben ik? 
1. Een schrijvende duizendpoot. Vragen stellen is inmiddels mijn ‘beroepsdeformatie’, het gaat vanzelf. En schrijven deed ik al vol vuur als 8-jarig kind.

2. Een generalist. Ik schrijf over (bijna) alles. De laatste jaren schreef ik vooral nieuwsbrieven en artikelen over de energietransitie, duurzaam ondernemen, technische innovaties, de inrichting van de openbare ruimte (Omgevingswet, klimaatadaptatie, mobiliteit) en (de noodzaak tot) innovatief openbaar bestuur, in opdracht van diverse ministeries (EZ, BUI, BZK en IenW) en de Topsector Energie. In de jaren daarvoor schreef ik voor de onafhankelijke media over meer luchtige zaken als schrijvers in het buitenland, reizen en waar ‘inspiratie’ vandaan komt. Nu ben ik o.m. vaste freelancer voor De Ondernemer.

Mijn kracht? 
1. Een doortimmerde vaktechniek.
Resultaat: de juiste opbouw en vaktechnische trucs geven een tekst overtuigingskracht.

2. De juiste vragen stellen.
Resultaat: doordringen tot de kern. 

Mijn ervaring?
Van media als de Volkskrant, (voormalig) Intermediair, Ajuus Magazine, Toeractief, Plus Woman en RO magazine tot nieuwsbrieven, vakmedia en online platformen als Gemeenten van de Toekomst, MVI North Sea Energy Lab, Aan de slag met de Omgevingswet, Chemie Magazine en Duurzaam Nieuws in opdracht van o.m. diverse ministeries (EZ, BZK, BUI, IenW) en de Topsector Energie. Recent schrijf ik voor De Ondernemer. 

Mijn aanbod?
Vooral nieuwsberichten, interviews, artikelen (voor interne en externe media en producten), blogs en eindredactie behoren tot mijn expertise.

Resultaat: een heldere verhaalstructuur, licht van vorm en toch degelijk qua inhoud, waarmee je de lezer verleidt te lezen (bij de kladden grijpt) en ook verleidt om door te lezen. Dit vereist schrijftechniek en met die techniek kunnen ‘spelen’. Als je dat goed doet, stijgt een tekst boven je eigen vaardigheden uit en krijgt een welhaast magische (overtuigings)kracht. 

Meer talenten/ervaring?
Meedenker. Betrokken. Ideeënrijk. Creatief. Ruimdenkend. Leergierig. Humor. Enthousiast brainstormer en partner in een creatief team. Ervaring in conceptontwikkeling en samenwerken. 

Resultaat: samen komen we tot meer. ‘Out of the box’-denken geeft het vleugels.

Meer informatie

Monique Koudijs LinkedIn